Toivola-Luotolan Setlementti ry

Toivola-Luotolan Setlementti ry - järjestötieto.fi

Toivola-Luotolan Setlementti ry on perustettu vuonna 1923 ja se on yksi Suomen Setlementtiliiton jäsenyhdistyksistä. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää inhimillistä ja yhteiskunnallista tasa-arvoa,  humaanisuutta sekä monikulttuurista vuorovaikutusta kehittämällä ja toteuttamalla asiakkaiden ja yhteiskunnan tarpeista lähtevää laadukasta palvelua lapsi-, nuoriso- ja vanhustyön sekä muilla setlementtityön alueilla. Arvoperustamme on humanistisessa ajattelussa; uskomme ihmisen ja yhteisöjen kehittymismahdollisuuksiin sekä ihmisten keskinäiseen tasa-arvoon ja kunnioitukseen. Yhdistyksen slogan ”Yhteisö tuo voimaa” kuvaa sosiaalisen toiminnan tärkeyttä yksilön ja yhteisön hyvinvoinnissa. PALVELUKESKUS PUROLAN PALVELUT: (Purolankatu 1) - RUOKALA-RAVINTOLA - KAMPAAMO - SIIVOUS- JA KOTITYÖPALVELU PUROLAN MINIÄT - FYSIOPUROLA (Yksityinen palveluntuottaja) - JALKOJENHOITOPALVELUT (Yksityinen palveluntuottaja) PALVELUTALON VUOKRA-ASUNNOT (Purolankatu 1) SENIORITALON VUOKRA-ASUNNOT (Särmääjänkatu 2 a) Toivola-Luotolan Setlementti ry omistaa Kiinteistö Oy Kemin Toivola-Luotolan Palvelukeskuksen, joka ylläpitää Palvelukeskus Purolan kiinteistöä ja Palvelutalon vuokra-asuntoja. HOIVAOSASTOT: Palvelukeskus Purolassa toimii kolme hoivaosastoa, joissa palvelua tuottaa yksityinen palveluntuottaja KOIVUHARJUN TOIVOLAN PÄIVÄKOTIKIINTEISTÖ (Toivolankatu 6) Yhdistys vuokraa Koivuharjun Toivolan päiväkotikiinteistöä Kemin kaupungin päivähoitotoimintaan ja harrastetiloja yhdistysten ja yksityishenkilöiden käyttöön. KOHTAAMISPAIKKA MIKSERI (Kauppakatu 5 a, 2. krs) Toivola-Luotolan Setlementin ylläpitämä Kohtaamispaikka Mikseri on kemiläinen monikulttuurinen matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jonka toiminta tukee koko Meri-Lapin alueen maahanmuuttajia heidän kotoutumisessaan. Mikserissä lisätään alueen maahanmuuttajien tietoutta tärkeistä yhteiskunnallisista, kulttuurisista ja alueellisista asioista. Mikserissä kokoontuu ryhmiä ja kerhoja henkilöstön ja vapaaehtoisten vetäminä, lisäksi eri aiheista järjestetään teemailtoja ja tehdään tutustumiskäyntejä. Alueen maahanmuuttajat voivat tulla Mikserin olohuoneeseen tai ryhmiin käyttämään suomen kieltä ja keskustelemaan toistensa kanssa. Suomen kulttuurin ja tapojen oppiminen tapahtuu Mikserissä käytännönläheisesti ja siellä verkostoidutaan mielekkään toiminnan ympärillä. Mikserissä kävi vuonna 2016 lähes 17 000 asiakaskäyntiä. Mikserin esittelyt pois lukien kokonaismäärä on 16091 käyntiä. Eri henkilöitä toiminta tavoitti kuukausittain n. 250. Vuosittain Mikserissä käy ihmisiä yli 30:sta kansallisuudesta.

Särmääjänkatu 2, 94200 Kemi 0405152743