Kirjaudu   ||   Rekisteröidy  

Paikka auki on sosiaali- ja terveysministeriön (STM) avustusohjelma vuosille 2018-2021. Sen tarkoituksena on edistää vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä tarjoamalla työpaikkoja sosiaali- ja terveysalan järjestöissä. Avustukset myöntää Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja niitä hallinnoi ministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Seuraava haku avautuu maalis-huhtikuussa 2019.

Sosiaali- ja terveysalan järjestöt voivat hakea työntekijän palkkaamiseen täysimääräistä avustusta, joka kattaa kaikki palkkakulut vuoden määräaikaisesta työsuhteesta. Järjestö voi lisäksi hakea rahoitusta myös työntekijän mentorointiin sekä työvälineisiin.

Ohjelman kautta hakuun tulleita työpaikkoja voivat hakea ainoastaan työelämän ulkopuolella olevat alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset sekä osatyökykyiset (ilman ikärajausta).

Vuonna 2018-2019 rahoituksen Paikka auki -työntekijään Meri-Lapissa ovat saaneet Turvapoiju, Majakka ja Meän Talo, joilta voi kysyä kokemuksia avustusohjelmasta.

Avustusohjelman koordinaatiohanketta koordinoi Nuorten Ystävät Oulusta ja Helsingistä. Koordinaatiotiimi antaa mielellään lisätietoja avustusohjelmaan liittyen.

Lisätietoja:
www.paikka-auki.fi
FB, instagram ja Twitter: @paikkaauki